Коментари
Тагове

Как да сменим сами акумулатора си

Публикувано от admin 07.07.2016 0 Коментари Авто-мото,

Как да си сменим сами акумулаторната батерия
Когато настъпи денят за смяна на акумулатора, ето как да се справите сами: Изключете двигателя, фаровете, радиото, аварийните и всички други консуматори на електричество. Хубаво е също да извадите ключа, защото някои автомобили имат допълнителна защита на вратите и алармите. Обърнете внимание, че всички данни на бордовия компютър има голяма вероятност да бъдат загубени и ще трябва да ги въведете отново.
Разкачете клемата на минуса /отрицателния полюс/, а след това и плюса /положителния полюс/. Извадете акумулаторната батерия и почистете клемите. Може да използвате шкурка или телена четка. Ако монтирате нов акумулатор или закачате отново стария, първо свържете плюса, а след това минуса. Така няма опасност от възникване на късо съединение. Затегнете здраво клемите.
За да удължите живота на акумулаторната батерия, е важно редовно да проверявате степента му на зареденост. Така ще избегнете повреди. Грижете се повърхността на акумулатора да бъде чиста и суха, за да избегнете проникването на прах и вода, които ще го повредят. Зареждайте батерията в сервиз, на който имате доверие, за да сте сигурни, че няма да възникнат проблеми. Ако електролита /течността в акумулатора/ при замерване е с плътност под 1.23 гр / см 3 и напрежението в покой е под 12.40 V, е време за зареждане на акумулаторната батерия.

Leave a Comment